Linturetki

Linnut täyttävät luonnon äänimaailman keväisin ja kesäisin; olitpa lähes missä tahansa, jossain puussa tai pensaassa laulaa lintu -mutta mikä? Tällä retkellä lähdemme tutustumaan lintujen mielenkiintoiseen äänimaailmaan ammattitaitoisen oppaan johdolla ja opimme tunnistamaan yleisimpiä lintuja niiden äänen perusteella. Samalla herkistymme tarkkailemaan luontoa ja avaamaan aistimme johonkin, mihin emme ole välttämättä aiemmin kiinnittäneet mitään huomiota.

Retki alkaa pienellä johdannolla lintujen äänien maailmaan. Kuuntelemme yleisimpien esimerkkilajien äänitteitä ja opimme kiinnittämään huomiota oikeisiin yksityiskohtiin. Johdannon jälkeen teemme ryhmän aikatauluun sopivan retken lähiluontoon ja jatkamme kuuntelua ja tunnistamista luonnossa.

Retki sopii 5-20 henkilön ryhmille ja on kestoltaan vähintään yhden tunnin mittainen. Jo Vauhtifarmin pihapiirissä voi kuulla toistakymmentä eri lintulajia, mutta mikäli lähdemme kävelylle metsään, kasvatamme lajikirjoa metsässä viihtyvillä lajeilla ja vietämme pidemmän ajan luonnossa. 


Sieni- ja marjaretkeen voit yhdistää helposti meidän luontopolun. Kun vaan kuljet polun reunoja, voit löytää upeat apajat. Näitä saa myös opastettuna!