METSÄ MINDFULNESS & METSÄMIELI & valmennuspaketit

Metsämindfulness on retki luontoon kaikin aistein. Metsän ja luonnon parantavat voimat tunnistettiin jo entisajan Japanissakin, josta tämä on sittemmin levinnyt ympäri maailmaa. Kun metsään yhdistetään mindfulness, metsän rauhoittava vaikutus on moninkertainen. Osallistujat pääsevät kokemaan luonnon aivan uudella tavalla joka solullaan. 

Vauhtifarmin luontopolku (2,5 ja 3,8km pitkä) ja upea kalliomaisema luovat erinomaiset puitteet metsämindfulnessille. Rasteilla havainnoidaan luonnon ääniä ja tuoksuja!

Mindfulness voidaan pitää joko sisällä tai ulkona tai kombinaationa.

Osallistujat: Ulkona noin 20 hlöä kerrallaan, omatoimiselle luontopolulle voi lähteä vaikka isompikin porukka pienryhmissä.

Sisällä pidettävä on enemmän teoriapainotteinen. Maksimi osallistujamäärä luennolle on 80. Vetäjänä Tarja Ranta!


TARJA RANNAN VALMENNUSPAKETIT:

 1) Tietoinen itsensä johtaminen 1-2 h 

Päivät täyttyvät tulipalojen sammuttelusta ja ajanhallinta on toiveunta. Työt kasaantuvat ja stressi kasvaa. Kuulostaako tutulta? Itsensä johtaminen on suunnitelmallisuutta, tavoitteiden asettamista ja saavuttamista, ajanhallintaa ja omasta hyvinvoinnista huolehtimista. Tietoinen itsensä johtaminen vaatii itsetuntemusta. On tunnettava omien vahvuuksien ja kehittämiskohteiden lisäksi omat tavat reagoida eri tilanteissa. Valmennus sisältää vinkkejä, yhteisiä pohdintoja ja harjoituksia. Valmennus perustuu tietoisuustaitoihin eli mindfulnessiin ja ratkaisukeskeiseen ajatteluun. 

2) Palaute motivaation lähteenä 1-2 h 

Miksi palautteen antaminen on niin vaikeaa? Entä kuinka vastaanottaa palautetta? Ihmiset ovat erilaisia, myös palautteen suhteen. Palaute motivaation lähteenä -valmennus avartaa tietoisuutta, mitä palaute on ja madaltaa kynnystä sen antamiseen. Valmennus sisältää harjoituksia ja yhteistä pohdintaa. Valmennus perustuu myönteiseen ratkaisukeskeiseen ajatteluun, tietoisuustaitoihin eli mindfulnessiin ja Luontaiset taipumukset -tyyppeihin. 

3) Koppa kuntoon - stressinhallintavalmennus 

Vatsaa kiristää ja päätä särkee, ajatus ei kulje ja työteho laskee. Kuulostaako tutulta? Stressi vaikuttaa sekä mieleen että kehoon. Koppa kuntoon -valmennuksessa pääpaino on palautumisessa ja hyvinvoinnin lisäämisessä. Saat työkaluja stressin tunnistamiseen ja palautumiseen jo työpäivän aikana. Valmennus sisältää harjoituksia ja yhteistä pohdintaa. 

4) Tietoisuustaidot työssä -valmennus 

Työpäivä on yhtä kaaosta? Puolet jäi tekemättä mitä piti? Päivä on täynnä keskeytyksiä? Elämme tietotulvan ja jatkuvien muutosten keskellä. Aivomme käyvät ylikierroksilla. Miltä tuntuisi pysähtyä ja päästää hetkeksi irti kaikesta? Tietoisuustaidot työssä -valmennuksessa saatte vinkkejä keskittyneempään ja kevyempään työpäivään. Saatte kokemuksen tietoisesta kiireestä irti päästämisestä. Tietoisuustaidot eli mindfulness auttaa pääsemään irti sähläämisestä ja keskittymään olennaiseen. Tietoisuustaitoja harjoittamalla saavutat vähemmällä tekemisellä enemmän.

Valmentajana toimii mindfulnessohjaaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja Tarja Ranta. Tarja luo mahdollisuuksia innostavaan ja onnistumisia tuottavaan työhön, jossa yhdessä tekeminen tuottaa parhaimman tuloksen.


Metsämieli - hyvinvointia keholle ja mielelle (vetäjänä Elina Lilja)

Metsä kutsuu rauhoittumaan, elpymään ja virkistymään. Metsämieli-menetelmä virittelee aistit luonnon taajuudelle ja avaa uusia näköaloja omaan mielenmaisemaan sekä voimavarojen vaalimiseen.

Metsämieli-menetelmässä luonnon tutkittuja hyvinvointivaikutuksia tehostetaan luontoympäristön inspiroimien läsnäolo- ja mielentaitoharjoitteiden avulla. Harjoitteet auttavat pysähtyvät kiireiden keskellä, rentouttavat ja energisoivat kehoa sekä mieltä. Rauhallisen luontohetken aikana palaudumme ja ammennamme voimavaroja arkeen.

Metsämieli-palveluitamme:

  • Metsämieli-maistiaiset Vauhtifarmin pihapiirissä tai osittain sisätiloissa
  • Metsämieli-retki lähiluonnon poluilla
  • Metsämieli ja luonnon hyvinvointivaikutukset -luento sisätiloissa
  • Ryhmäkoko: Metsämieli-maistiaisissa max. 25 hlö/ohjaaja, retkillä max. 20 hlö/ohjaaja. Isommat ryhmät voidaan jakaa useammalle ohjaajalle tai samalle ohjaajalle peräkkäisiksi lähdöiksi.


TILAA METSÄMINDFULNESS tai Metsämieli

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin voimme.