Ohjeita polttareiden järjestämiseen


Onneksi olkoon, sinut on todennäköisesti valittu Bestmaniksi tai Kaasoksi! 

Tälle sivulle olemme keränneet vinkkejä helpottamaan elämääsi. 

Me Vauhtifarmilaiset olemme järjestäneet Suomen parhaita polttareita jo vuodesta 2006 asti. Tiedämme tarkalleen millaiset polttarit toimivat ja millaiset eivät. Tässä vinkkejä sinulle helpottamaan niin hauskaa, mutta samalla myös niin vastuullista tapahtumaa. Näillä vinkeillä saat varmasti päivän onnistumaan ja kiitollisen sulhasen/morsiamen.

Budjetti

Miettikää budjetti valmiiksi ennen yhteydenottoa elämyksien tarjoajiin. Se nopeuttaa ja helpottaa kaikkien elämää. Kun budjetti ja osallistujamäärä on tiedossa, on helppoa miettiä polttaripäivään sopivat elämykset. 

Kyyti

Kun olette saaneet porukan kasattua on aika miettiä millä liikutte paikasta toiseen. Ehdoton No No on se, että kaikki ajelevat omilla autoillaan rastilta toiselle.  Tämä tarkoittaa sitä, että porukka ei voi rentoutua ja kuskit eivät voi osallistua hauskanpitoon. Parempi tapa on vuokrata/lainata yksi iso auto mihin koko porukka mahtuu ja polttareiden ulkopuolinen henkilö hoitaa kuljetukset. Näin koko polttariporukka on samalla tasolla/viivalla/fiiliksillä koko päivän. Jos ette kuitenkaan halua haaskata isoa osaa polttaribudjetista auton ja kuskin vuokraukseen, voitte ajella kaikki samaan paikkaan jossa vietätte koko päivän. Tällöin kannattaa tulla paikkaan mistä saa koko ohjelman samasta paikasta. Suosittelemme Vauhtifarmia, sillä meiltä saatte aivan kaiken tarvittavan samasta paikasta.

Ruokailut

Jokainen tarvitsee aamiaisen, lounaan, päivällisen ja illallisen ja ehkä vielä iltapalan ennen nukkumaan menoa. Kannattaa sopia päivän aloitus siten, että kaikki syövät tukevan aamiaisen kotonaan ennen lähtöä. Ensimmäinen yhteinen ateria on lounas. Se voi olla ihan perus-edullinen lounasravintolassa nautittu alle kympin setti. Se on hyvä saada onnistumaan klo 11-12 välillä. Elämyksien jälkeen iltapäivällä on kiljuva nälkä, joten päivällinen on hyvä saada klo 16 aikoihin. Se voi olla vaikka majoituksessa yhdessä kokattu. Yhteinen illallinen voikin sitten olla hieman laadukkaampi. Siihen pöytäliinat ja punaviinit ja hieman parempaa Seppälää päälle. Vauhtifarmilla onnistuvat kaikki yhteisruokailut (A'la Cartea meillä ei vielä ole)

Ohjelmat/elämykset

Koska polttarisankari on päivän merkkihenkilö, kannattaa edes yksi osa ohjelmasta suunnata ainoastaan hänelle. Varmistakaa, ettei hänellä ole mitään extreme-lajeja vastaan ja sitten laskuvarjo- tai Benji-hyppäämään tai Vauhtifarmille Varjoliitotandemin kyytiin. Tällä on hyvä aloittaa ja sen jälkeen jotain muuta koko ryhmälle. Jos extreme-lajit eivät kiinnosta, niin sitten jotain muuta hänelle sopivaa.

Suosittelemme tämän jälkeen koko porukalle jotain 1-3h toiminnallista ryhmäaktiviteettia. Se voi olla vaikka kestosuosikki paintball, tai Kuplafutis, tai sitten uutuus Airsoft tai uusi nousija Combat Archery. Myös kaikkien näiden erilaisia kombinaatioita kannattaa harkita. Jalkapallo tai Lentopallo toimivat hieman illemmalla elämyksien jälkeisenä rentona pelinä. Kaikki nämä ovat kivaa yhdessä tekemistä ja hitsaavat hyvin porukkanne yhteen.  Vauhtifarmin elämystarjonta.

Saunat

Olisi mahtavaa jos koko porukka mahtuisi saunomaan samaan aikaan ja samaan paikkaan. Saunaksi kannattaa siis valita tarpeeksi iso sellainen. Vauhtifarmin vuokrattaviin saunoihin mahtuu 10-30 henkilöä. Tämän lisäksi on kiva jos saunan edessä on joku paikka minne pulahtaa uimaan. Se voi olla järvi, palju tai poreallas tai jopa Uima-allas. Vauhtifarmin uima-allas on sesonkina lämmitetty +30C. Alueella on myös iso terassi ja baari. Usein kevät-kesä-lauantaisin meillä on myös DJ tai livebändi soittamassa. 

Loppuillan bileet

Päivän rehkimisen ja illansuun saunomisen jälkeen on kiva suunnata jatkoille jonnekin baariin. Isossa kaupungissa on paljon vaihtoehtoja, mutta siinä piilee se riski, että porukka hajaantuu ja lopulta ei ole kuin Morsian ja Kaaso jäljellä. Tämän takia suosittelemme Vauhtifarmin baaria, missä koko porukka on turvallisesti yhdessä eikä hajaantumista ja katoamisia pääse tapahtumaan. Vauhtifarmin baarissa on biljardi, shakki, pöytälätkiä ja kiva meininki.

Majoitus

Majoitus kannattaa olla varattuna ennen kuin liikutaan yhtään mihinkään. Vauhtifarmilta löytyy kaikenlaisia/-tasoisia majoituksia kaikille budjeteille. Majoituksen ei aina tarvitse olla luksusta, jos sillä saadaan säästettyä rahaa elämyksiin. Pääasia on se, että koko porukka mahtuu sinne nukkumaan ja kaikilla on kivaa, eikä kenenkään tarvitse olla kuskina enää loppuillasta.